Samen = magie

Ik weet niet of jullie op de hoogte zijn van het feit dat ik het contract in juli met Storm Publishers heb ontbonden. Hoe moest ik verder?
Ik was in het bezit van een zo goed als geredigeerd manuscript, ik had een omslag, een trailer, website, maar geen fysiek boek.

Ik heb getwijfeld of ik het zelf zou uitgeven, ik had tenslotte bijna alles al. Ik heb links en rechts navraag gedaan en buiten het feit dat ik mij moest registreren als uitgever, was het zeker een optie.
Maar ik ken mijzelf. Als ik ergens voor ga dan is het meer dan honderd procent. Ik kan me helemaal vastbijten in een project en er vol voor gaan. Dat kan ik en zo wil ik het ook doen, iets minder voelt niet lekker. Maar meestal gaat dat ook ten koste wat mij zo dierbaar is: gezin, familie, vrienden. Het kost behoorlijk veel tijd om een eigen bedrijf, in dit geval eigen uitgeverij, te beginnen. Tijd die ik niet kan besteden aan mijn gezin, niet aan mijn schrijven wat mij zoveel energie geeft. En ook al zou ik er meer aan over houden, ik ben geen solist. Juist het samenwerken met anderen geeft mij energie, de energie die ik nodig heb om te kunnen stralen. Toen ik besefte dat zelf uitgeven niets voor mij was, dat dit niet paste in mijn leven, veegde ik het radicaal van tafel.home

Het is begin juli. Op zoek naar een uitgever. Er waren een paar opties, waaronder een hele grote uitgeverij, Clavis, die mij echt als een koningin behandelde. Wat een warme mensen werken daar. Ik mocht mijn manuscript opsturen en belandde bij een redacteur op tafel. Elly van Godijn Publishing reageerde net zo warm. Direct mocht ik mijn manuscript opsturen en wachtte ze geduldig tot ik een beslissing nam waar ik het wilde uitgeven (het is jouw keuze, zei ze steeds).
Uiteindelijk heb ik voor Godijn Publishing gekozen. Clavis was nog steeds een optie (ik heb geen afwijzing gekregen), maar ik wilde mijn boek dit najaar uitgeven. Een belofte die ik aan mijn lezers had gemaakt en die ik graag wilde nakomen. Er moest ook wat gebeuren op schrijfvlak. Alle leuke events, schrijfbeurzen etc. al het netwerken wat ik al had gedaan bleef stilliggen, verwaterde, omdat ik geen boek had. Leuk een schrijver, maar dan wel met boek.
Dus heb ik gekozen voor GP en konden we op 6 september jl. eindelijk het contract tekenen.

Nu zijn we druk bezig met de laatste redactierondes, de omslag, de boekpresentatie. Tjonge, er komt wat aan. En bij GP heb ik alle vrijheid om mijn creativiteit te laten gaan, heb ik mensen om mij heen die mij steunen en adviseren en heb ik een uitgever, Elly Godijn, die openstaat voor alle suggesties en meedenkt om dit boek een succes te maken.
Er zijn zoveel meer mensen die mij steunen, helpen, ik heb er gewoon geen woorden voor (ik denk dat het dankwoord zes pagina’s lang wordt 😀 ). Een YA uitgeverij gaat helpen om het e-boek te verkopen, waardoor het bereik nog groter gaat worden. Er komt een gave quote van een nog gaver iemand, mijn neef Tom (zelf Young Adult) is mega-goed met Photoshop en is nog druk bezig met het cover design, en ik heb een samenwerking met Bibliotheek Midden-Brabant waardoor ik mijn boek op de best mogelijke manier kan presenteren. Het is dan ook ongelooflijk hoe dit boek tot stand komt.  En dan vergeet ik nog een heleboel mensen.samen
Samen lijkt het sleutelwoord (!) van dit boek. En alleen samen kun je boven jezelf uitstijgen. Samen is magie.

 

Advertentie

2 gedachten over “Samen = magie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s