Sleutels

De Orde heeft bij verschillende poorten en erebogen een divisie aangesteld. In het eerste deel worden verschillende divisies genoemd, maar lang niet allemaal. Er zijn nog veel meer poorten te ontdekken (!), zelfs meer dan er hier komen te staan (zoiets als ‘ik kan mijn hele schrijfcarriere lang in deze wereld blijven’).

Iedere divisie heeft zijn eigen sleutel en sleutelwoorden. Ze vertegenwoordigen verschillende eigenschappen, typerend voor de divisie waar ze bij horen. Daarnaast hebben de verschillende posities binnen de Orde een bepaalde sleutel in hun wapen opgenomen. Later daarover meer.

Gaandeweg zullen er steeds meer sleutels worden onthuld. Aan de hand van de sleutelwoorden kun je bepalen welke sleutel het beste bij jou past.

Berlin Training Division

Gedisciplineerd

De dimensie van de Berlin Training Division is te betreden via de Brandenburger Tor in Berlijn, Duitsland. Sinds de tweede wereldoorlog is dit een gecontroleerde dimensie zonder gevaarlijke wezens. Daardoor heeft de Orde er een trainingscentrum kunnen bouwen waar Inlanders, Rekruten en Nieuwelingen worden opgeleid tot Poortwachter.

Stonehenge Control Division

Gedreven

De Stonehenge Controle Division is gelegen onder Stonehenge, Groot-Britannie en heeft een controlecentrum die 24/7 over de poorten in de wereld waakt. Hier verblijven de EMEA poortwachters die de dimensiepoorten in Europa en Rusland moeten sluiten en de Aardse poorten moeten bewaken. Andere werelddelen hebben een eigen Control Division.

Rome Command Division

Ambitieus

Vesica Piscis

Avontuurlijk

Dit is het symbool van de Orde van de Poortwachters. Het is terug te vinden in de Keltische mythologie en ook de huidige Katholieke kerk en andere organisaties gebruiken dit symbool. Het stelt twee werelden voor die verbinden en het oog is de verbindende factor. Gaandeweg de boeken zul je merken hoe de symboliek hiervan verweven is met het plot (geen spoilers!).

Toronto Control Division

Eigenzinnig

Laos Control Division

Coöperatief

Brussels Court Division

Rechtvaardig

Connecticut Rebellion Divsion

Opstandig

St. Petersburg Weapon Division

Strijdlustig

St. Louis IT Division

Eigenzinnig

New York Research Division

Innovatief

Patuxai Knowledge Division

Scherpzinnig

Barcelona Spiritual Division

Spiritueel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertentie